[ ]   [ ]   [ ]                        [ ]      [ ]   [ ]

What is the meaning of this? - Proclivities - Jul 30, 2021 - 7:34am
 
Baseball, anyone? - Proclivities - Jul 30, 2021 - 7:15am
 
Health Care - miamizsun - Jul 30, 2021 - 6:55am
 
TV shows you watch - maryte - Jul 30, 2021 - 6:35am
 
Radio Paradise Comments - miamizsun - Jul 30, 2021 - 6:24am
 
Automotive Lust - NoEnzLefttoSplit - Jul 30, 2021 - 6:21am
 
The Rpeeps Favorite Guitarists Thread - sirdroseph - Jul 30, 2021 - 4:49am
 
ISO Android app usage guide - kbs - Jul 30, 2021 - 3:45am
 
Little known information...maybe even facts - haresfur - Jul 30, 2021 - 2:20am
 
Surfing! - whatshisname - Jul 29, 2021 - 11:14pm
 
COVID-19 - kurtster - Jul 29, 2021 - 8:24pm
 
The Obituary Page - Steely_D - Jul 29, 2021 - 7:51pm
 
Counting with Pictures - ScottN - Jul 29, 2021 - 7:28pm
 
Talk Behind Their Backs Forum - Manbird - Jul 29, 2021 - 7:18pm
 
Bug Reports & Feature Requests - halogen - Jul 29, 2021 - 3:51pm
 
Zappa - black321 - Jul 29, 2021 - 1:56pm
 
Environment - R_P - Jul 29, 2021 - 1:40pm
 
Back to the 70's - ColdMiser - Jul 29, 2021 - 12:58pm
 
All Dogs Go To Heaven - Dog Pix - black321 - Jul 29, 2021 - 12:46pm
 
Race in America - R_P - Jul 29, 2021 - 11:46am
 
Hot Dog... it's Summer! - Proclivities - Jul 29, 2021 - 10:54am
 
Things You Thought Today - rhahl - Jul 29, 2021 - 10:47am
 
Music documentaries - Ohmsen - Jul 29, 2021 - 10:02am
 
Capitalism and Consumerism... now what? - black321 - Jul 29, 2021 - 8:47am
 
Philosophy (Meaty Metaphysical Munchables!) - sirdroseph - Jul 29, 2021 - 7:57am
 
That's good advice - sirdroseph - Jul 29, 2021 - 4:46am
 
Derplahoma! - ScottFromWyoming - Jul 28, 2021 - 10:39pm
 
RightWingNutZ - Red_Dragon - Jul 28, 2021 - 6:11pm
 
The Military Industrial Complex - westslope - Jul 28, 2021 - 5:36pm
 
Great Old Songs You Rarely Hear Anymore - KurtfromLaQuinta - Jul 28, 2021 - 4:07pm
 
Celebrity Deaths - _Bruce_ - Jul 28, 2021 - 3:51pm
 
Tech & Science - Red_Dragon - Jul 28, 2021 - 3:42pm
 
What did you have for lunch? - oldviolin - Jul 28, 2021 - 1:32pm
 
Live Music - R_P - Jul 28, 2021 - 12:42pm
 
~ Have a good joke you can post? ~ - oldviolin - Jul 28, 2021 - 8:27am
 
how do you feel right now? - Antigone - Jul 28, 2021 - 8:22am
 
Today in History - ColdMiser - Jul 28, 2021 - 6:51am
 
The Chomsky / Zinn Reader - rhahl - Jul 28, 2021 - 6:32am
 
Poetry Forum - ScottN - Jul 28, 2021 - 6:09am
 
Living in America - NoEnzLefttoSplit - Jul 27, 2021 - 11:04pm
 
• • • BRING OUT YOUR DEAD • • •  - oldviolin - Jul 27, 2021 - 8:35pm
 
Trump - Red_Dragon - Jul 27, 2021 - 4:58pm
 
Photos you have taken of your walks or hikes. - KurtfromLaQuinta - Jul 27, 2021 - 4:47pm
 
HALF A WORLD - Ohmsen - Jul 27, 2021 - 3:48pm
 
I swing therefore I am. - rhahl - Jul 27, 2021 - 12:46pm
 
Beer - the_jake - Jul 27, 2021 - 10:29am
 
Olympics - Is anybody interested - sirdroseph - Jul 27, 2021 - 9:10am
 
MQA Stream Coming to BLUOS - Cebolla - Jul 27, 2021 - 9:00am
 
Mixtape Culture Club - KurtfromLaQuinta - Jul 26, 2021 - 9:23pm
 
One Reason I Don't Trust the Police - Red_Dragon - Jul 26, 2021 - 7:54pm
 
KUDOS for BillG - kenmo - Jul 26, 2021 - 4:34pm
 
Climate Change - Red_Dragon - Jul 26, 2021 - 3:48pm
 
Get the Quote - Proclivities - Jul 26, 2021 - 1:02pm
 
Gotta Get Your Drink On - haresfur - Jul 25, 2021 - 8:14pm
 
Fake News*  ?  ! - R_P - Jul 25, 2021 - 5:04pm
 
Lyrics that strike a chord today... - Steely_D - Jul 25, 2021 - 2:40pm
 
Nobel Prize Literature - rhahl - Jul 25, 2021 - 2:36pm
 
Comics! - KurtfromLaQuinta - Jul 25, 2021 - 2:01pm
 
Name My Band - oldviolin - Jul 25, 2021 - 11:40am
 
• • • The Once-a-Day • • •  - oldviolin - Jul 25, 2021 - 11:35am
 
It's fine - rhahl - Jul 25, 2021 - 9:34am
 
Property rights and violence in the USA - westslope - Jul 25, 2021 - 9:27am
 
• • •  What's For Dinner ? • • •  - Antigone - Jul 25, 2021 - 4:32am
 
Bob Dylan - Steely_D - Jul 24, 2021 - 10:58pm
 
Outstanding Covers - Steely_D - Jul 24, 2021 - 10:41pm
 
The Future is here! - Red_Dragon - Jul 24, 2021 - 4:58pm
 
DQ (as in 'Daily Quote') - Manbird - Jul 24, 2021 - 2:40pm
 
Getting disconnected/paused at bumper time - coding_to_music - Jul 24, 2021 - 11:41am
 
Drones - Prodigal_SOB - Jul 24, 2021 - 11:37am
 
Webcasting rates going up again cry - kenmo - Jul 24, 2021 - 9:56am
 
punk? hip-hop? metal? noise? garage? - sirdroseph - Jul 24, 2021 - 6:14am
 
The War On You - sirdroseph - Jul 24, 2021 - 5:25am
 
Media Bias - sirdroseph - Jul 24, 2021 - 5:16am
 
LeftWingNutZ - sirdroseph - Jul 24, 2021 - 5:09am
 
Joe Biden - sirdroseph - Jul 24, 2021 - 5:02am
 
Index » Radio Paradise/General » About RP » Bug Reports & Feature Requests Page: 1, 2, 3 ... 773, 774, 775  Next
Post to this Topic
halogen

halogen Avatar

Location: New Zealand


Posted: Jul 29, 2021 - 3:51pm

Hi Fellow Radio Paradisers :-)
Is anyone having problems with the android app at the moment? I am using version 4.5.13.gp
Caching either never works or i can only cache up to about 1 hour before it dies. I keep hitting the resume button and i get nowhere. this is happening for all 4 streams.
I have never had an issue in the past?

jarro

jarro Avatar

Location: #guads
Gender: Male


Posted: Jul 29, 2021 - 2:48pm

 dischuckin wrote:

found a small bug: going through my song ratings, all the artist links have the following "https://radioparadise.com/music/artist/undefined/artist"  https://radioparadise.com/musi...  & that link doesn't work.



Something easy :)  thanks for pointing it out.
dischuckin

dischuckin Avatar

Location: dry shippys wa
Gender: Male


Posted: Jul 29, 2021 - 1:33pm

found a small bug: going through my song ratings, all the artist links have the following "https://radioparadise.com/music/artist/undefined/artist"  https://radioparadise.com/musi...  & that link doesn't work.
MiMa

MiMa Avatar

Location: Kronau, Germany
Gender: Male


Posted: Jul 25, 2021 - 2:14am

 BillG wrote:


Hey Jrzy! 


Jarred just fixed something that might be causing that. If it happens again, can you try switching to Safari or Chrome? So we can see if it's something specific to Firefox?

Hi,
I’ve had this strange behaviour when listening via the Alexa skill, too. Several times last week.

BillG

BillG Avatar

Location: Left Coast
Gender: Male


Posted: Jul 23, 2021 - 4:14pm

 JrzyTmata wrote:

the stream stops every time the Listener Supported Commercial Free thingy comes up in the stream. I have to hit the Next button to get it to run again.
Mac 10.14.6 using Firefox 89.0.2



Hey Jrzy! 


Jarred just fixed something that might be causing that. If it happens again, can you try switching to Safari or Chrome? So we can see if it's something specific to Firefox?
geoff_morphini

geoff_morphini Avatar

Gender: Male


Posted: Jul 23, 2021 - 1:25pm

 Manbird wrote:

Bug report! Our house is built in the center of a 30 acre black ant colony. The freaking things are invading from every crevice and crack throughout the domain. 



and what is your feature request sir?
JrzyTmata

JrzyTmata Avatar



Posted: Jul 23, 2021 - 9:58am

the stream stops every time the Listener Supported Commercial Free thingy comes up in the stream. I have to hit the Next button to get it to run again.
Mac 10.14.6 using Firefox 89.0.2
Manbird

Manbird Avatar

Location: Owl Creek Bridge
Gender: Male


Posted: Jul 18, 2021 - 7:27pm

Bug report! Our house is built in the center of a 30 acre black ant colony. The freaking things are invading from every crevice and crack throughout the domain. 
TonyApuzzo

TonyApuzzo Avatar

Location: Boulder, CO


Posted: Jun 29, 2021 - 9:03am

 jarro wrote:



Historically we've found that type of flaky behavior can be caused by the battery optimization feature.  Been meaning to add a way to check the status of that in settings.   If you see that it is optimized then the app needs to be restarted after excluding the RP app from the list.   

Also we do have an update for some Andrdoid 11 specific issues,  but it is not on the Play Store yet.   Currently only available via sideloading.
If interested the link for that is here.    https://radioparadise.com/list...

Thanks for the feedback.


Unfortunately, I am getting "App Not Installed" error when trying to sideload either APK from that link.  I haven't seen this before with sideloading (I do understand how to enable non-play-store installs)

EDIT: Turns out I already had Battery Optimization disabled on the Play Store edition of RP app, so that's not my issue.

EDIT2: Uninstalling the Play Store version allowed me to install 4.5.5.rptest, so I'm trying that out now.

TonyApuzzo

TonyApuzzo Avatar

Location: Boulder, CO


Posted: Jun 29, 2021 - 8:38am

 jarro wrote:



Historically we've found that type of flaky behavior can be caused by the battery optimization feature.  Been meaning to add a way to check the status of that in settings.   If you see that it is optimized then the app needs to be restarted after excluding the RP app from the list.   

Also we do have an update for some Andrdoid 11 specific issues,  but it is not on the Play Store yet.   Currently only available via sideloading.
If interested the link for that is here.    https://radioparadise.com/list...

Thanks for the feedback.


I love RP and hope that doing the above will resolve my issues. I will try both suggestions ASAP.

Thank you for the response! 
jarro

jarro Avatar

Location: #guads
Gender: Male


Posted: Jun 28, 2021 - 5:56pm

 TonyApuzzo wrote:

RP Android app doesn't want to play anymore.

On my Pixel 5 running the latest Android 11, RP won't "play" when connected to Bluetooth unless extra effort is made and the app seems to stop playing after a while for no apparent reason.

Particularly via Android Auto, when I press play, the play icon briefly flashes to pause and then goes right back to the play triangle icon. No amount of futzing with the controls or menus in Android Auto will start playback. If I manually go to my phone and try stuff eventually it'll start playing. So maybe go to the cache page and hit play or if that doesn't work, go to sync and select Main Mix, or go back home and hit play. Usually eventually something will work. Obviously this is not great if I'm actually trying to drive somewhere in a timely manner since I have to sit and mess with the app for an indeterminate period of time before I can start driving.

Similar issues occur when trying to use the new Google Maps or Waze audio integration, the Play button does not work and it is impossible to get it to play from the integration. You have to run the app itself and then do the shenanigans described above.

For literally 5 years I've been able to get in my car and go with either zero or one buttons pushed to get RP playing but now it takes 30 seconds of messing around to get it to play and sometimes nothing works at all

If I'm playing music via Bluetooth, at some point it will just stop playing. Pressing play will not restart playback. I have to do the futzing again by going to cache page or reselecting sync.

There are some other problems with the recent version of the app including poor usability of the offline download, caching, and Chromecast, but probably are different bugs than the serious playback issue I describe above.

Reinstalling the clearing cache / clearing data / reinstalling the app doesn't seem to make any difference.

Thank you for your consideration.




Historically we've found that type of flaky behavior can be caused by the battery optimization feature.  Been meaning to add a way to check the status of that in settings.   If you see that it is optimized then the app needs to be restarted after excluding the RP app from the list.   

Also we do have an update for some Andrdoid 11 specific issues,  but it is not on the Play Store yet.   Currently only available via sideloading.
If interested the link for that is here.    https://radioparadise.com/list...

Thanks for the feedback.
TonyApuzzo

TonyApuzzo Avatar

Location: Boulder, CO


Posted: Jun 28, 2021 - 3:50pm

RP Android app doesn't want to play anymore.

On my Pixel 5 running the latest Android 11, RP won't "play" when connected to Bluetooth unless extra effort is made and the app seems to stop playing after a while for no apparent reason.

Particularly via Android Auto, when I press play, the play icon briefly flashes to pause and then goes right back to the play triangle icon. No amount of futzing with the controls or menus in Android Auto will start playback. If I manually go to my phone and try stuff eventually it'll start playing. So maybe go to the cache page and hit play or if that doesn't work, go to sync and select Main Mix, or go back home and hit play. Usually eventually something will work. Obviously this is not great if I'm actually trying to drive somewhere in a timely manner since I have to sit and mess with the app for an indeterminate period of time before I can start driving.

Similar issues occur when trying to use the new Google Maps or Waze audio integration, the Play button does not work and it is impossible to get it to play from the integration. You have to run the app itself and then do the shenanigans described above.

For literally 5 years I've been able to get in my car and go with either zero or one buttons pushed to get RP playing but now it takes 30 seconds of messing around to get it to play and sometimes nothing works at all

If I'm playing music via Bluetooth, at some point it will just stop playing. Pressing play will not restart playback. I have to do the futzing again by going to cache page or reselecting sync.

There are some other problems with the recent version of the app including poor usability of the offline download, caching, and Chromecast, but probably are different bugs than the serious playback issue I describe above.

Reinstalling the clearing cache / clearing data / reinstalling the app doesn't seem to make any difference.

Thank you for your consideration.
hughframpton

hughframpton Avatar



Posted: Jun 23, 2021 - 10:39am

 BillG wrote:


Sounds like you're using the iOS app with 'fast skip' enabled, or the Android app using cache-ahead — or you're playing from a stored cache on one of the apps. Any of those true? 


In those cases, the player will advance to the beginning of the crossfade into the next song, which may leave that much of the previous song playing. Nothing to be done about that without wasting a lot of data. 


I am using the web player with Firefox. Turns out the issue was Firefox. Restarted the browser and things are back to the expected behaviour.
BillG

BillG Avatar

Location: Left Coast
Gender: Male


Posted: Jun 23, 2021 - 9:01am

 hughframpton wrote:

An annoyance/feature request.

The fade delay when fast forwarding to the next song seems to have increased. I count 10 seconds (or so). This is too long to keep listening to the song I've decided I'm done with and to wait to decide if I want to keep listening to the new song. The normal delay between songs is perfect. Perhaps this could be a user settable delay.



Sounds like you're using the iOS app with 'fast skip' enabled, or the Android app using cache-ahead — or you're playing from a stored cache on one of the apps. Any of those true? 


In those cases, the player will advance to the beginning of the crossfade into the next song, which may leave that much of the previous song playing. Nothing to be done about that without wasting a lot of data. 
hughframpton

hughframpton Avatar



Posted: Jun 23, 2021 - 8:18am

An annoyance/feature request.

The fade delay when fast forwarding to the next song seems to have increased. I count 10 seconds (or so). This is too long to keep listening to the song I've decided I'm done with and to wait to decide if I want to keep listening to the new song. The normal delay between songs is perfect. Perhaps this could be a user settable delay.
MtnGoat

MtnGoat Avatar

Location: Kill your radio!
Gender: Male


Posted: Jun 7, 2021 - 6:59pm

 MtnGoat wrote:



Update:
I factory reset the phone (1st time with this phone in a year of use), only updated the factory apps, did not recover anything backed up to Google.
Installed only RP and exactly the same problem.
Two other LG's in my name, on my network are not having a problem.

This problem, I'm pretty sure, traces back to the last Android security update. Roughly since, another app I've used for quite a while that measures battery charge rate, etc, seemed to act up by not recognizing whether it was plugged in and charging. This too seemed to start with the latest update.

I know this might probably be an OS issue, but I wanted to bounce it off someone who knows the RP app better than I.

Thanks for any suggestions.



Just bumping this in case anyone else is seeing it. I now have my 3 favorite apps totally hosed.
MtnGoat

MtnGoat Avatar

Location: Kill your radio!
Gender: Male


Posted: Jun 2, 2021 - 12:08am

 MtnGoat wrote:



OK, thanks.

It's definitely this phone. I have two other older LGs, V10 and V30,
which don't have this problem, but they also aren't running Android 11.

Just to add, streaming isn't working either. This has worked flawlessly
for over a year and (speaking as a retired IT guy of over 20 years) I'm
pretty sure nothing's changed on the phone recently.



Update:
I factory reset the phone (1st time with this phone in a year of use), only updated the factory apps, did not recover anything backed up to Google.
Installed only RP and exactly the same problem.
Two other LG's in my name, on my network are not having a problem.

This problem, I'm pretty sure, traces back to the last Android security update. Roughly since, another app I've used for quite a while that measures battery charge rate, etc, seemed to act up by not recognizing whether it was plugged in and charging. This too seemed to start with the latest update.

I know this might probably be an OS issue, but I wanted to bounce it off someone who knows the RP app better than I.

Thanks for any suggestions.
oldviolin

oldviolin Avatar

Location: esse quam videri
Gender: Male


Posted: Jun 1, 2021 - 11:46am

ScottFromWyoming wrote:
 HFH21 wrote:

I'll answer my my own question, as if that wren't already completely obvious by the fact the no one else responded to this thread.

You posted your question sometime Sunday? On Memorial Day weekend? And are pissy because you didn't get an immediate response?

 HFH21 wrote:
Another case of some thinking they are far more clever then they actually are.

Boy howdy.
 
I guess it is a long way to the top after all...
ScottFromWyoming

ScottFromWyoming Avatar

Location: Powell
Gender: Male


Posted: Jun 1, 2021 - 11:18am

 HFH21 wrote:

I'll answer my my own question, as if that wren't already completely obvious by the fact the no one else responded to this thread.

You posted your question sometime Sunday? On Memorial Day weekend? And are pissy because you didn't get an immediate response?

 HFH21 wrote:
Another case of some thinking they are far more clever then they actually are.

Boy howdy.
BillG

BillG Avatar

Location: Left Coast
Gender: Male


Posted: May 31, 2021 - 8:13pm

 HFH21 wrote:


I'll answer my my own question, as if that wren't already completely obvious by the fact the no one else responded to this thread.

If I use a different IP address (so damn easy), there is no audio glitch or problem at all. So this would appear to be a blatant case of RP and their idiot MQA cadre deciding it might be best to "discourage" or cripple the stream to a formerly contributing member. Brilliant.

For all of those contributing to RP under the guise this is a member contribution only supported station, think again, MQA and BLUESOUND have bought off your formerly beloved. 

So be it. Another case of some thinking they are far more clever then they actually are.


I'm not sure what your problem is, but it is definitely not that. We do not block streaming by anyone, under any circumstances. 


If the two ip addresses in question are on the same network, then the problem is on that network, too. If they're geographically separated, then they may be connecting to two separate RP source servers, with the path to one of them having a routing issue. 


More info would be helpful. Jumping to conclusions and throwing absurd accusations around is significantly less helpful. 


Page: 1, 2, 3 ... 773, 774, 775  Next